F FILMBOY.GR : Είμαστε στον Αέρα! - FilmBoy FILMBOY.GR : Είμαστε στον Αέρα! - FilmBoy
  • Latest News

    FILMBOY.GR : Είμαστε στον Αέρα!

    Το FilmBoy γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 2009 και όπως όλα τα μωρά που δεν έχουν ακόμα όνομα, το φωνάζαμε KostasBlog.
    Σε ηλικία 1,5 χρόνων, το μονάκριβο μας βαφτίστηκε, φόρεσε τα βαφτιστικά του και ακούει στο όνομα 
    FilmBoy.

    Επιτρέψτε μου να πω ότι το 
    FilmBoy έρχεται να καλύψει ένα κενό στο ελληνικό internet για το Σινεμά.
    Βλέπετε, το 
    FilmBoy είναι blog ως προς τη δομή και το περιεχόμενο και όχι site/portal ιδιοκτησίας κάποιου εκδοτικού ομίλου, και έτσι θέλει να μείνει.

    Γράφεται από μια ομάδα ανθρώπων παθιασμένων με το σινεμά, υιοθετώντας ένα προσωπικό στιλ γραψίματος που, αν δεν είσαι λιγάκι open-minded, ίσως το παρεξηγήσεις. 

    Από ένα τέτοιο site/blog πρέπει να έχεις την απαίτηση να διαβάσεις προσωπικές απόψεις, όσο ακραίες κι αν είναι αυτές, ακόμα κι αν κάποια στιγμή σε βγάλουμε από τα ρούχα σου (που για κάποιους αναγνώστες ίσως είναι καλό).

    Δεν είμαστε ένα ειδησεογραφικό site για το σινεμά (αν και θα βρείτε πολλές ειδήσεις, trailer και poster εδώ) αλλά περισσότερο ένας κινηματογραφικός χώρος από fans προς fans, όπου ανάμεσα σε άλλα ανταλλάσσονται γνώμες και σκέψεις για το σινεμά και τις ειδήσεις του. 

    Εγώ το βλέπω σαν μια κοινότητα όπου σινεφίλ θα βρουν νέα για μελλοντικά σχέδια ταινιών και ηθοποιών, τα νέα trailer και poster που κυκλοφορούν, παρουσιάσεις (preview) αλλά και κριτικές (review) ταινιών που θα βγουν στις αίθουσες πολύ αργότερα (ή καθόλου) υπό το πρίσμα του απλού, μέσου θεατή και όχι ενός intellectual σινεκριτικού.

    Εδώ και 6 χρόνια, παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ταινίες που βγαίνουν στις αμερικάνικες αίθουσες κατά ημερολογιακή σειρά, ειδικά αυτές που δεν έρχονται στην Ελλάδα.

    Μια άλλη καινοτομία του 
    FilmBoy είναι οι Μόνιμες Στήλες όπως ‘Ο Καλύτερος τους Ρόλος’, ‘Σκηνές που αγαπήσαμε’, 'Ταινίες που Αδικήθηκαν', ‘Τα Καλύτερα Φινάλε’, Soundtracks reviews, Short films, Αφιερώματα, Fanmade videos και παρόμοιου είδους περιεχόμενο που δε θα βρείτε στο ελληνικό κινηματογραφικό internet.

    Αλλά το σπουδαιότερο είναι η δική σας συμμετοχή.
    Το 
    FilmBoy είναι ένας χώρος που ενθαρρύνει τα δικά σας σχόλια, συζητήσεις και αντιπαραθέσεις αλλά και τη ψήφο σας στα Polls – και δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι.

    Μέσα στα χρόνια, το 
    FilmBoy υπερηφανεύεται για πολλά.
    Τις θεματικές ημέρες όπως Harry Poter Day, X-Men Day, Horror Day κλπ, τις αποκλειστικότητές του, την είσοδο στο IMDB ως επίσημος reviewer, τα FilmBoy Awards



    SUBSCRIBE ΣΤΟ FILMBOY 

    Μείνετε σε επαφή με το FilmBoy μέσω των RSS Feeds
    Φυσικά, μη ξεχάσετε να μείνετε συνδεδεμένοι με τα group μας στο Facebook και το Twitter.
    Άλλωστε, τα LIKE και τα Tweets δε κοστίζουν τίποτα και έχουν μεγάλη σημασία για εμάς.
    Το email μας ειναι info@filmboy.gr και μπορείτε να επικοινωνήσετε για οτιδήποτε.



    ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ TEAM  


    Είμαι ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς, ιδρυτής και chief editor του FilmBoy και του Horrorant και λάτρης του κινηματογράφου σε όλες του τις μορφές.
    Από τότε που ο παππούς Κώστας με πήγε πρώτη φορά σινεμά (στον Ιντιάνα Τζοουνς το 1984) έχω κολλήσει το μικρόβιο που λέγεται σκοτεινή αίθουσα. 

    Σαν έφηβος είχα όλα τα τεύχη του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και ακόμα φυλάω τη συλλογή με τις βιντεοκασέτες (περίπου 60-70) στη ντουλάπα του πατρικού μου σπιτιού, αν και αμφιβάλω αν άντεξαν στο χρόνο. 
    Αργότερα έπαιρνα το αμερικάνικο PREMIERE και τώρα με το ίντερνετ ...αφήστε το καλύτερα.
    Έχω αναλάβει την επιμέλεια της τηλεοπτικής εκπομπής 'Πάμε Σινεμά' στο Κανάλι 10 και αργότερα SBC/Sunny Channelτον Σεπτέμβριο του 2012 ίδρυσα την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures και τον Μάρτιο του 2014 ξεκίνησα τη διοργάνωση του Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS'.




    Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία μας, καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε προϋπηρεσία στη γραφή, ούτε έχουμε δει πολλές ταινίες (in fact, καμία δεν έχουμε δει).
    Η μόνη μας σχέση με το σινεμά είναι οι ιστορίες που μας λέει κάθε βράδυ ο μπαμπάς – και υποπτεύομαι ότι πρόκειται για animation γιατί αφορούν κόσμους όπου βρέχει κεφτέδες και μπιμπερό, αυτοκίνητα που μιλάνε, σκίουρους που κυνηγάνε βελανίδια και άλλα τέτοια κουφά.

    Έτσι, θα ασχοληθούμε με τις παρουσιάσεις trailer animation.
    Η 
    FilmGirl θα αναλάβει τα πιο …κοριτσίστικα (ξέρετε, Barbie, Brave, τις ταινίες της Disney κλπ) αλλά και τα πιο σινεφίλ, γιατί ο μπαμπάς λέει ότι ‘κόβει το μάτι της’ και γιατί συνήθως κολλάει στις ταινίες της ΝΕΤ, κι εγώ, ο FilmBoy Jr. θα αναλάβω τα ‘σκληρά’, τα πιο adult και τα manga (τα τελευταία δεν ξέρω τι είναι, αλλά μου ακούγονται …νόστιμα).
    Πλάκα έχουν όλα αυτά.
    Πάντως, εσείς μη μασάτε επειδή είμαστε τα παιδιά του αφεντικού, σχολιάζετε ελεύθερα.
    Καλώς σας βρήκαμε.




    Είμαι ο Αλέξανδρος Κυριαζής και…δεν είμαι και πολύ καλά! 
    Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, αλλά εξαίρεση κάθε -καλού ή κακού- κλισέ που κουβαλάει αυτή η πόλη.
    Στα 8 μου είδα στη Κάτια το Hook και άναψε η σπίθα.
    Μια δεκαετία αργότερα, εξ αφορμής multiplex, η στάχτη ξαναπήρε, και λίγα χρόνια αργότερα ήρθε το Donnie Darko για να την κάνει πυρκαγιά.
    Ξεκίνησα πρήζοντας τους φίλους αναλύοντας τις ταινίες στην επιστροφή μας από το σινεμά, πέρασα στο blogging, και χωρίς να το καταλάβω άρχισα να γράφω σε διάφορα κινηματογραφικά websites. 
    Ανήκω στη στιγματισμένη γενιά των “όποιος θέλει ανοίγει ένα blog και γράφει το μακρύ του και το κοντό του”, όμως 8 χρόνια μετά τη πρώτη δημοσιευμένη κριτική μου, νομίζω ότι πια αυτή η ρετσινιά έχει φύγει.
    Ήρθε και η στιγμή του Filmboy λοιπόν, να μπω σε μια παρέα, το φλερτ με την οποία διήρκεσε αρκετά χρόνια και ευελπιστώ να τα λέμε για άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα.





    Χαιρετώ την ομάδα του Filmboy
    Με λένε Γιάννη Αποστολίδη, γεννήθηκα πριν από 41 χρόνια, έχω σπουδάσει φωτογραφία και ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική ως DJ τα τελευταία 20 χρόνια.

    Από μικρός το σινεμά ήταν από τις πιο ωραίες μου διασκεδάσεις.
    Σε ηλικία περίπου 12 ετών έτυχε να δω το "Νονό" του Κόπολα ...έκτοτε ξεκίνησε ένας μεγάλος έρωτας για το σινεμά που κρατάει μέχρι και σήμερα.

    Τα τελευταία χρόνια γράφω κριτικές για ταινίες και τις δημοσιεύω στη σινεφιλική ομάδα του fb "Σινεμά και σειρές" όπου είμαι διαχειριστής ..έτσι αποφάσισα να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να ενταχθώ στην ομάδα του Filmboy.

    Με τις κριτικές μου ευελπιστώ να κερδίσω την εμπιστοσύνη σας αλλά πάνω απ΄όλα στόχος μου είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου για το σινεμά...



    Ονομάζομαι Παναγιώτης Κοτζαθανάσης και ειδικεύομαι στον ασιατικό κινηματογράφο, και για να γίνω πιο σαφής, σε αυτόν των χωρών της ΝΑ Ασίας.

    Έτσι, από μένα θα μπορείτε να διαβάζετε κριτικές για ταινίες που προέρχονται από Ιαπωνία, Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Φιλιππίνες και Μογγολία, καθώς και αφιερώματα στους συντελεστές τους και κάποια νέα από την Άπω Ανατολή, που πιστεύω πως θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον και ενίοτε θα σας εκπλήξουν.

    Κατά τ'άλλα, είμαι 34 χρονών, δεν έχω σπουδάσει τίποτα (ένα Ι.Ε.Κ πληροφορικής έχω τελειώσει) και το μεγάλο μου κόλλημα είναι να έχω μια οθόνη μονίμως μπροστά μου και είτε να παρακολουθώ ταινίες ή να διαβάζω είτε να γράφω για αυτά που παρακολούθησα.


    Καλώς σας βρήκα λοιπόν.


    Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1991 και μένω στη Ν. Σμύρνη. 
    Αν και αρχικά σπούδασα Φυσική, από μικρός είχα αρκετές καλλιτεχνικές ανησυχίες. 
    Μου άρεσε η μουσική, οι ταινίες, τα βιβλία. 
    Με τον καιρό καταστάλαξα στον υπέροχο χώρο του κινηματογράφου. 
    Όσο πιο πολύ παρακολουθούσα τόσο πιο πολύ μου άρεσε. 
    Αρχικά ως ένα είδος διασκέδασης, αλλά σταδιακά αντιλήφθηκα και κάτι άλλο. 
    Μέσα από τις ταινίες βρήκα μια ανέλπιστη πηγή γνώσης. 
    Βρήκα ταινίες που σου έδιναν τροφή για σκέψη, αφορμή για φιλοσοφία, ταινίες που δίδασκαν έναν κοινωνικό χαρακτήρα, ή σου έδιναν εφόδια για να καλλιεργήσεις μια κριτική ικανότητα απαραίτητη για να αντιλαμβάνεσαι πώς λειτουργεί το κοινωνικό σύνολο. 

    Υπό αυτό το πρίσμα άρχισα πλέον να βλέπω ταινίες, να τις σκέφτομαι, να τις επεξεργάζομαι, και με τον καιρό να τις κριτικάρω με μια όσο το δυνατόν πιο σφαιρική άποψη. 
    Ξεκίνησα με μια σελίδα στο Facebook με τίτλο Movies, Stars and Rock ‘n’ Roll, ώστε να έχω ένα χώρο όπου θα μπορώ να δημοσιεύω την αγάπη μου προς τον κινηματογράφο. 
    Πλέον χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να το κάνω και από την πλατφόρμα του Filmboy, ελπίζοντας να σας αρέσουν αυτά που γράφω. 

    Και αν όχι, ίσως και καλύτερα, καθώς δεν υπάρχει καλύτερο θέμα συζήτησης από μια κινηματογραφική διαφωνία. 


    Χαιρετώ τους αναγνώστες του Filmboy. 
    Ονομάζομαι Νικόλ Φιλιπποπούλου.  
    Σπουδάζω κτηνιατρική στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με το σινεμά. 
    Στα 13 μου, είδα το Edward Scissorhands του Tim Burton κι αυτό πυροδότησε την μεγάλη μου αγάπη για την 7η τέχνη. 
    Τα τελευταία χρόνια γράφω κριτικές για ταινίες στην ομάδα του facebook “Serial Ciners”, στην οποία είμαι και μία από τους διαχειριστές. 
    Έτσι, αποφάσισα να ενταχθώ στην κοινότητα του Filmboy, ώστε μετά από κάθε μου προβολή να μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου πάνω στην αντίστοιχη ταινία και την κοινή μας αγάπη για το σινεμά. 


    Και μην ξεχνάτε: Everything has beauty, but not everyone sees it!



    Γεια σε όλους!
    Λέγομαι Μιχάλης Δαγκλής
    Γεννήθηκα το 1980 και κατάγομαι από Πόρο αλλά μεγάλωσα και ζω στον Πειραιά.
    Μία από τις ωραιότερες παιδικές αναμνήσεις μου είναι το θερινό σινεμά του χωριού μου, η μυρωδιά του γιασεμί στην είσοδο του, εκείνες οι παλιές λαστιχένιες καρέκλες, το χαλίκι στα πόδια μου, τα αστέρια ψηλά, το χοτ ντογκ να στάζει κέτσαπ στο χέρι μου και η μαγεία της κινηματογραφικής οθόνης μπροστά μου (τοίχος, όχι πανί). 
    Από τότε ερωτεύτηκα οριστικά και αμετανόητα το σινεμά και τις ταινίες. 
    Είμαι παιδί του Spielberg, του Cameron και του Carpenter μα δεν έμεινα εκεί.
    Το σινεμά εξελίσσεται, αλλάζει μορφές και ρότα και εγώ θέλω να βρίσκομαι κοντά σε κάθε έκφραση του. 
    Αγαπώ ιδιαίτερα τις ταινίες τρόμου, δράσης (υποκλίνομαι σε Tony Jaa και Iko Uwais) αλλά και τις λεγόμενες ‘mindfuck’ – γενικά ταινίες που κάνουν το ρημάδι σου να δουλέψει. 
    Έχω πτυχίο γραφιστικής, έχω εργαστεί στην Odeon για ένα διάστημα (αλλά και σε ‘μπουφέ’ κινηματογράφου) και το προσωπικό μου μπλογκ είναι το tocinemadaki.gr.
    Άλλα πάθη μου είναι η λογοτεχνία. 
    Έχω διακριθεί σε κάποιους μικρούς διαγωνισμούς και πρόσφατα τελείωσα την πρώτη μου ανθολογία τρόμου όπου πρόκειται και να την εκδώσω. 
    Είμαι επίσης συλλέκτης κόμικ (όχι τόσο marvel/DC όσο πιο ανεξάρτητων όπως η Image), φανατικός gamer (single player πάντα) και μου αρέσει να ζωγραφίζω (καμιά φορά).
    Θα χαρώ πολύ να γνωρίσω και άλλους συν-παθιασμένους με το σινεμά και να τα λέμε - γενικά λατρεύω να συνομιλώ για ταινίες.

    Τέλος, ευχαριστώ πολύ το Filmboy που αποφάσισε να με δεχτεί στην παρέα του.




    Είναι ανοιχτό αυτό το μικρόφωνο; 
    Ένα ,δυο τεστ! 
    Λοιπόν... Γεια σας από εμένα. 

    Είμαι ο Νίκος Πέτρου, τελειόφοιτος πληροφορικής, 26 χρονών και βρίσκομαι εδώ για να σας εκφράσω τις απόψεις μου για διάφορες ξένες σειρές, και αυτό μπορεί καμιά φορά να σας σπάσει τα νεύρα. 

    Animation, αστυνομικά, κωμωδίες, κοινωνικά , φαντασίας...
    Βλέπω πολλά αλλά όχι τα πάντα. 
    Ευχαριστώ το FilmBoy για την ευκαιρία που μου έδωσε να δίνω συγχαρητήρια είτε να "βρίζω" μια σειρά! 
    May the force be with all of us!






    Πολλοί συνεργάτες πέρασαν από το FilmBoy αφήνοντας το λιθαράκι τους σε αυτό το χώρο.
    Κυριάκος Σκουλαρίκης, Γιώργος Καναρέλης, Λίλα Τζαμούση, Αμαλία Μουστάκη, Κώστας Παπαδόπουλος, Γαβριήλ Χαρίτος, Τατιάνα Τζινιώλη, Γιάννης Βούρος, Γρηγόρης Ντουσάκης, Μάνος Μακρυγιαννάκης, Γιάννης Πεντσερετζίδης, Σπύρος Α., Τέτα Αποστολάκη, Νεκτάριος Αντωνιάδης, Πηνελόπη Πανέ, Κωνσταντίνος Παναγιώτου, Χρύσα Φραγκούδη, Γεωργία Ξανθάκου, Γιώργος Παυλίδης, Νίκος Δρίβας, Νάσος Κυριακίδης, Γιώργος Καραμάνος, Κώστας Τσώκος, Αργύρης Σταματόπουλος, Παναγιώτης Πετούρης, Ραφαήλ Κωνσταντίνου, Αντώνης Τολάκης, Δήμητρα Διαμαντούλη, Σοφία Μπαγατέλα, Χρήστος Σκυλλάκος, Μιχαήλ Ζωντός, Μαρία Βουγιουκαλάκη, Νίκος Μουρατίδης, Σπύρος Φώτης, Νίκος Παλάτος, Γιώργος Κόνιαρης, Μαριάννα Τσότρα, Μίλτος Παπατριανταφύλλου, Νίκος Πέτρου, Ερασμία Τσίπρα, Πασχάλης Μαντζαρίδης, Τάσος Σαμπάρ, Μαρίνα Μέλη.

    Τους ευχαριστώ όλους. 

    Το FilmBoy είναι ανοιχτό για όλους.
    Για να μπεις στο team διάβασε εδώ περισσότερα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: FILMBOY.GR : Είμαστε στον Αέρα! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top