F Lucky - FilmBoy Lucky - FilmBoy
  • Latest News

    Lucky

    Το να αναμείξεις μια light πνευματώδη κωμωδία με προθέσεις δολοφονίας δεν είναι δα και εύκολο πράγμα.

    Θυμάμαι το ξεκαρδιστικό The Ladykillers του 1955 με Alec Guinness και Peter Sellers, με τον πρώτο να είναι ο εγκέφαλος αποφασισμένος να σκοτώσει μια γλυκιά ηλικιωμένη γυναίκα αλλά τα πράγματα να μην πηγαίνουν όπως πρέπει.

    Το 2004 οι αδελφοί Coen και ο Tom Hanks προσπάθησαν να φτιάξουν ένα καλό remake αλλά μάταια, και τώρα ο Gill Cates Jr. κινείται σε παρόμοια μονοπάτια έχοντας ως πρωταγωνιστή του τον γιο του Tom, Colin Hanks.

    O Colin Hanks πέρασε τη τελευταία δεκαετία περίπου τυποποιώντας τον εαυτό του ως το αγαπητό παιδί της διπλανής πόρτας, κάτι που τον κάνει ιδανικό για ...



    ...να τεστάρουμε πόσο μπορούμε να συμπαθήσουμε έναν serial killer!

    Το Lucky είναι μια μαύρη κωμωδία για τη πλεονεξία, το γάμο και τη δολοφονία, με τον Hanks να παίζει έναν ντροπαλό και σπασίκλα κηφήνα με το όνομα Ben Keller, του οποίου η δουλειά σε ένα λογιστικό γραφείο δε τον βγάζει πουθενά …μέχρι που κερδίζει $36 εκατομμύρια στο λαχείο.

    Ο Ben είναι καψούρης από παιδί με τη ρεσεψιονίστ Lucy (Ari Graynor, Conviction) αλλά εκείνη δεν νοιάζεται διόλου, μέχρι που η γκρινιάρα μητέρα του (Ann-Margret, Old Dogs) βρίσκει ένα τσαλακωμένο λαχείο στο παντελόνι του.

    Ξαφνικά, η Lucy του κάθεται και τον παντρεύεται  για τα λεφτά, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι ο μπούφος σκορπάει το 1ο εκατομμύριο σε χρόνο ρεκόρ γιατί …δεν είναι καλός στα μαθηματικά!

    Ήδη σκέφτεται το διαζύγιο, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 


    Κατά το μήνα του μέλιτος στη Χαβάη (που στη πραγματικότητα γυρίστηκε μέσα σε έναν …ζωολογικό κήπο στην Iowa για να εξοικονομήσει χρήματα η παραγωγή), η Lucy ανακαλύπτει ότι ο Ben εκτός από μπούφος είναι και μανιακός δολοφόνος!

    Παίζουν ακόμη ο Jeffery Tambor (Mr. Popper’s Penguins), η Mimi Rogers, ο Adam Harrington (The Ugly Truth) και άλλοι.

    Οι κριτικές είναι λίγες για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά όλες μιλάνε με τα καλύτερα λόγια …όχι για τον Colin Hanks όπως πολλοί θα περίμεναν αλλά για τη νεαρή και όμορφη Ari Graynor, την οποία ίσως να τη θυμάστε καλύτερα στο απίστευτο Mystic River.

    Το Lucky προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 15 Ιουλίου και αποσύρθηκε τη 2η εβδομάδα.

    Τέτοιες indie κωμωδίες όμως προορίζονται ούτως η άλλως για το VOD και το DVD.



    Lucky trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Lucky Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top