Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες.
Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων.
Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Ζητείται Ψεύτης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους.
Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Francois Cluzet, Θα Μείνει Μεταξύ μας).
Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σωτήρης Τσαφούλιας, απαντάει στο πως τα μαθηματικά μπορούν να λύσουν κινηματογραφικές εξισώσεις, αλλά και στο πώς μια αστυνομική περιπέτεια μπορεί να βρει τον δρόμο της στις ελληνικές αίθουσες.
Η ιστορία των μαθηματικών έχει αφηγηθεί μέσα από εμβληματικές κινηματογραφικές ταινίες, από το Pi (π) του Darren Aronofsky και τον Υπέροχο Άνθρωπο του Ron Howard μέχρι το Proof του John Madden και το πρόσφατο Παιχνίδι της Μίμησης του Morten Tyldum.
Η πλοκή βασίζεται στο θεώρημα του Πυθαγόρα για τους Φίλιους Αριθμούς, και σε αυτό ο σκηνοθέτης χρειάστηκε τη σημαντική δουλειά του μαθηματικού Τεύκρου Μιχαηλίδη, τόσο σε σεναριακό, όσο και σε ερμηνευτικό επίπεδο.
Το κοινό του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν εκείνο που την ψήφισε ως καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, χαρίζοντάς της το Βραβείο Κοινού Fischer για ελληνική ταινία, ενώ τιμήθηκε και με το Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας, που απάρτισαν φοιτητές των δυο πανεπιστημίων της πόλης.
Στους κινηματογράφους από 19 Ιανουαρίου.