Έγινε viral!
Ο ψηφιακός κόσμος του Ραλφ του Καταστροφέα αποκτάει το φανταχτερό και παραγεμισμένο σίκουελ που του αξίζει με ένα από τα καλύτερα crossovers του κινηματογράφου.
Η μαμά-Disney διαφημίζει με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο τον εαυτό της, όσο ο Ραλφ «γκρεμίζει» το ίντερνετ.
Στο “Wreck-it-Ralph” του 2012 η Disney μας παρουσίασε έναν νέο κόσμο στο ατελείωτο σύμπαν της.
Πρωταγωνιστές εδώ είναι οι τα άβαταρ των video games και όπως και με το “Toy Story”, ασχοληθήκαμε κι εδώ με την ζωή των ψηφιακών ηρώων όταν τα παιδιά δεν «βλέπουν».
Ο πρωταγωνιστής μας, Ραλφ, έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι είναι ο «κακός» στο παιχνίδι του και όσο δεν δουλεύει κάνει παρέα στην κολλητή του Βενέλοπι, ηρωίδα του “Sugar Rush”, ενός παιχνιδιού με κούρσες αυτοκινήτων σε έναν ζαχαρένιο κόσμο.
Μια μέρα το τιμόνι της κονσόλας θα σπάσει και το μοναδικό ανταλλακτικό θα είναι πανάκριβο και διαθέσιμο στο e-Bay.
Όταν το βιντεοπαιχνίδι βγει από την πρίζα, ο Ραλφ και Βενέλοπι αποφασίζουν να μπουν κρυφά στο νέο ρούτερ του μαγαζιού με τα ηλεκτρονικά και να ταξιδέψουν στον αχανή κόσμο του «Ιντερνετ», να αγοράσουν το ανταλλακτικό και να σώσουν το παιχνίδι τους.
Και κάπως έτσι η αναζήτηση ξεκινάει και είναι γεμάτη με pop αναφορές, social media, δράση και κλασσική Disney.
Το “Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ” είναι ένα ζεστό, γλυκό και εμπνευσμένο follow-up του πρώτου που εξελίσσεται σε κάτι πιο σύνθετο, πιο μεγάλο και πιο αστείο όσο αφήνει στην άκρη της ξεπερασμένες βιντεοκονσόλες και βουτάει σε έναν πολύ πιο ευρύ και σύγχρονο κόσμο.
Αυτό το ταξίδι αναζήτησης έχει μια πολύ τρυφερή καρδιά, έχει δάκρυα και γέλια και για μια ακόμα φορά μιλά για την αξία της φιλίας.
Τα βιντεοπαιχνίδια παραμένουν στο κέντρο της προσοχής, με το βίαιο και επικίνδυνο “Slaughter Race” να κάνει την εμφάνιση του, όμως αυτό που πραγματικά ορίζει την ταινία είναι το διαδίκτυο.
Αφήνοντας πίσω την νοσταλγία των παιχνιδομηχανών τύπου Pac-Man, το “Ραλφ Εναντίον Ίντερνετ” ζει στο σήμερα και σατιρίζει το διαδίκτυο με όλα τα καλά και τα κακά του.
Από viral videos με γάτες μέχρι τον διαβόητο «σκοτεινό ιστό», ο Ραλφ θα ξεναγηθεί στον ψηφιακό αυτό κόσμο, θα επισκεφτεί κυριολεκτικά τις διασημότερες ιστοσελίδες και θα καταλήξει στο ohmy.disney.com για να μεγαλουργήσει σε ένα από τα πιο νοσταλγικά crossovers που είδαμε ποτέ.
Η μικρή παραμονή στο “site” είναι σκέτη μαγεία γεμάτη αυτοαναφορά και επική Disney.
Από τους Stormtroopers, στον Γουίνι και από τους Avengers σε ένα ακόμα cameo του animated-μακαρίτη Stan Lee.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η παρέλαση από τις αμέτρητες θρυλικές πριγκίπισσες του στούντιο (σχεδόν όλες τους με την «αυθεντική» φωνή τους!) στην πιο αστεία σκηνή ολόκληρης της ταινίας.
Στην παρούσα φάση σινγκλ και κουρασμένες από τα φανταχτερά φορέματα, οι τρελαμένες πριγκίπισσες αράζουν παρέα και σατιρίζουν ακομπλεξάριστα όλα αυτά τα κλισέ που του είχαν χρεωθεί με τις δεκαετίες.
Το λες και το πιο δυνατό #metoo moment της μεγάλης οθόνης.
Στη συνέχεια της ταινίας η φιλία του Ραλφ και της Βενέλοπι θα δοκιμαστεί με τον πιο σκληρό τρόπο και αυτό το κλασσικό μελό της Disney θα δώσει χαρακτήρα σε μια ακόμα πολύ όμορφη ιστορία του στούντιο.
Καλύτερα ανεπτυγμένοι από την προηγούμενη φορά, οι δύο ήρωες θα κατακτήσουν πολλά likes μέσα από το πολύχρωμο και ευφάνταστο ταξίδι τους στον διεθνή ιστό.
Βέβαια και οι νέες προσθήκες φαίνεται να αξίζουν το “like” μας και ένα καλό “σχόλιο”.
Την παράσταση κλέβει η διαχυτική Yesss της Taraji P. Henson, μιας online social media συμβούλου που ξέρει τι είναι «τάση» και τι είναι «πασέ».
Από την άλλη η πανέμορφη WonderWoman, Gal Gadot, γίνεται η θρυλική οδηγός του “Slaughter Race”, Shank, και επιστρέφει στις “Fast & The Furious” μέρες της.
Όπως είδαμε και νωρίτερα στην χρονιά με το “Ready Player One”, η καλή pop αναφορά σίγουρα ανταμείβεται τόσο εισπρακτικά όσο και κριτικά.
Ο δεύτερος Ραλφ φαίνεται να το κατάλαβε και η κυρία Disney τα ζύγισε καλά και πήρε το –μικρό- ρίσκο να εισάγει με μέτρο μέρος της «κληρονομιάς» της και να κερδίσει γέλια και θετικό feedback.
Ακολουθώντας το πολύ καλό, υποψήφιο για Oscar “Wreck-it-Ralph”, το “Ralph Breaks the Internet” ήθελε να ξεπεράσει τα όρια του, έπαιξε έξυπνα το παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι ένα ξεκαρδιστικό τουρ στη νοσταλγία με 2-3 σκηνές που έγιναν αυτομάτως κλασσικές ανάμεσα στις τόσες άλλες που εδώ και τόσες δεκαετίες συλλέγουν στη φανταστική χώρα της Disney.
Αν ποτέ θελήσουν να μας δώσουν και τρίτο μέρος, το FilmBoy προτείνει να το κάνουν όλο πάνω στην Βενέλοπι και στις λοιπές Πριγκίπισσες.
Στους κινηματογράφους από 22 Νοεμβρίου.
Πέτρος Μάκας.