F The Painted Bird trailer: Η Τσεχία πάει στα Όσκαρ με ένα τρίωρο έπος για τη ζωή ενός αγοριού τη περίοδο του Ολοκαυτώματος - FilmBoy The Painted Bird trailer: Η Τσεχία πάει στα Όσκαρ με ένα τρίωρο έπος για τη ζωή ενός αγοριού τη περίοδο του Ολοκαυτώματος - FilmBoy
  • Latest News

    The Painted Bird trailer: Η Τσεχία πάει στα Όσκαρ με ένα τρίωρο έπος για τη ζωή ενός αγοριού τη περίοδο του Ολοκαυτώματος


    Δεκαπέντε χρόνια μετά τη τελευταία φορά που μία τσέχικη πρόταση κατάφερε να μπει στη 5άδα των υποψήφιων ταινιών για ξενόγλωσσο Όσκαρ, το The Painted Bird του Vaclav Marhoul φαίνεται πως έχει όλα τα εφόδια για να το καταφέρει.

    Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Jerzy Kosinski και διηγείται την ιστορία του Joska, ενός μικρού εβραιόπουλου που στέλνεται σε συγγενείς κάπου στην Ανατολική Ευρώπη για να γλιτώσει από τις αντισημιτικές διώξεις. 

    Για κακή του τύχη όμως, η θεία του ξαφνικά πεθαίνει και το αγόρι μένει ολομόναχο προσπαθώντας να επιβιώσει πηγαίνοντας από χωριό σε χωριό σε ένα τρομακτικό και επικίνδυνο κόσμο.



    Επί σχεδόν 16 μήνες σε διαδικασία γυρισμάτων, το The Painted Bird είναι η πρώτη ταινία στην διασλαβική γλώσσα (πανσλαβική βοηθητική γλώσσα που σχεδιάστηκε από ομάδα γλωσσολόγων για να διευκολύνει την επικοινωνία των σλαβόφωνων πληθυσμών) είναι ένα ασπρόμαυρο βαθιά δραματικό, σχεδόν σοκαριστικό 3ωρο έπος σε σκηνοθεσία του Vaclav Marhoul (Tobruk) με τον μικρό πρωταγωνιστή Petr Kotlar να περιστοιχίζεται από τους διάσημους Harvey Keitel, Stellan Skarsgard, Julian Sands, Udo Kier και Barry Pepper, και πολλούς σλαβόφωνους ηθοποιούς από διάφορες χώρες.

    Το The Painted Bi
    rd έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας όπου πήρε εξαιρετικές κριτικές, κερδίζονται και το βραβείο UNICEF, με πολλούς να το παρομοιάζουν με έργα του Tarkovski, όμως υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις λόγω των πολύ σκληρών βίαιων σκηνών.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Painted Bird trailer: Η Τσεχία πάει στα Όσκαρ με ένα τρίωρο έπος για τη ζωή ενός αγοριού τη περίοδο του Ολοκαυτώματος Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top