Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν, Μέχρι τη Θάλασσα, κάνει την επίσημη έξοδό του στις αθηναϊκές αίθουσες, με καθολικά προσβάσιμες προβολές.
Ασθενείς που νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους... ή έστω να επανακτήσουν την αυτονομία τους.
Ακολουθώντας την αγωνιώδη πάλη τους, η ταινία ερευνά ένα από τα βασικά διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Ελπίδα ή Αποδοχή;
Χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις, και μέσω της εναλλαγής, συχνά ετερόκλητων συναισθημάτων, το Μέχρι τη Θάλασσα προσφέρει στον θεατή μια ασυνήθιστα διεισδυτική ματιά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ανθρώπινης συνθήκης, φιλοδοξώντας παράλληλα να ενεργοποιήσει την ενσυναίσθησή του, σε ένα ντοκιμαντέρ, εξίσου συναρπαστικό με μία ταινία μυθοπλασίας.
Σε συνέχεια της φεστιβαλικής πορείας του στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τις δύο sold-out προβολές στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, και τις προβολές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, το Μέχρι τη Θάλασσα κάνει την επίσημη έξοδό του στις αθηναϊκές αίθουσες, με καθολικά προσβάσιμες προβολές. (με την πιστοποίηση και επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
21-22 Δεκεμβρίου / 12 & 19 Ιανουαρίου, 5:00 μ.μ. – Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Η προβολή της αθηναϊκής πρεμιέρας της ταινίας, καθώς και εκείνες που θα ακολουθήσουν, θα είναι καθολικά προσβάσιμες, με Υπότιτλους SDH για Κ/κωφές/ούς και βαρήκοοες/ους και Ακουστική Περιγραφή AD για τυφλές/ούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, με την πιστοποίηση και επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Disabled Artists Movement.
• Μετά τις προβολές θα υπάρχει συζήτηση με τους συντελεστές και τους πρωταγωνιστές, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
• Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/τριές τους.
• Ο χώρος είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα και εμποδιζόμενα άτομα.
• Διατίθεται χώρος υγιεινής για όλους/όλες. Προβλέπεται χώρος στάθμευσης οχημάτων των αναπήρων.